Корупцията е отрова, обобщи впечатленията  си от България ръководителката на

...
Корупцията е отрова, обобщи впечатленията  си от България ръководителката на
Коментари Харесай

Евродепутати: Брюксел нарочно ослепя за България

" Корупцията е отрова ", заключи впечатленията  си от България ръководителката на групата на Европарламента Софи Инт Велд (Нидерландия), която посети нашата страна на 23-24 септември. Групата за народна власт, господство на закона и човешките права, която бе изпратена от комисията ЛИБЕ (за цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред), представи тази вечер  си за четири посетени страни - България, Словения, Словения и Унгария.

" Много сме разтревожени за свободата на медиите в България. Много сме обезпокоени от корупцията и държанието на прокуратурата ", сподели Инт Велд. Елена Йончева добави: " След срещата с основния прокурор имаме повече въпроси, в сравнение с отговори ". Тя насочи рецензия към " Европейската комисия, която от 10 години посреща гласовете на българите със стена от безмълвие ", и заключи: " Когато не реагираш, ставаш съизвършител ".

С още по-остри думи рецензията ѝ бе продължена от ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която се базира на пословицата: " Най-слепи са тези, които не желаят да видят ". Тя прикани Брюксел да се вгледа по-внимателно в държанието на основния прокурор, " който е доста подложен на критика в страната ".

Знак, че ЕНП към този момент не поддържа по този начин монолитно ГЕРБ и Бойко Борисов, даде словашкият евродепутат Владимир Билчик. Той съобщи: " Добре е, че България ще има друго постоянно държавно управление. Повечето проблеми са свързани с предходното държавно управление ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР